Обложувачки Типови

Во MAXBET корисниците имаат можности да одберат од големата селекција на обложувачки опции. Подолу, ќе можеш да најдеш листа на обложувачки типови понудени од MAXBET и нивните објаснувања.
Outright – Outright обложување иницира облози на победник од специфичен настан (трка, игра, турнир). Outright место значи обложување на натреварувачите кој пополнуваат места во специфичен настан (трка, игра, турнир). Бројот на места кој се платени како победници се иницирани во Market title.
Moneyline – Moneyline обложување во натпреварувач или тим да победи друг во натпревар или да биде поставен повисоко во некој натпревар. Различни Moneyline правила се наместени за специфични натпревари.
Handicap (HDP) – Хендикеп обложувањето е кога еден натпреварувач/тим прими виртуален старт (исклучиво да се води пред почетокот на натпреварот). Победник е тимот /натпреварувачот со подобар резултат, после давањето на дадениот хендикеп до конечниот резултат. За подетално објаснување на азискиот хендикеп ве молиме посетете ја Азиан Хендикеп секцијата.
Over/Under (OU) – Over/Under облозите се направени од тоталниот број на поени (голови, игри) во финалниот резултат на натпреварот. Ако конечните поени поминуваат Over/Under линијата, тогаш резултато е Over, слично кога бројот на поени е помал, победничкиот резултат е Under.
Odd/Even (OE) – Odd/Even облози се ставаат на тоталниот број на поени (голови, игри итн.) во конечниот резултат парен или непарен број.
Mix Parlays – Mix Parlay обложување е комбинација од последните две селекции ставени под еден влог. Влогот ќе биде добиен ако сите секции победат а се исплатува според коефициентитеод двете селекции. Ако еден (или повеќе) селекции не победат, тогаш целиот Parlay bet губи.

Фудбал Обложувачки Типови

MAXBET овозможува голем спектар на облози што можат да бидат ставени на фудбалски натпревар. Во оваа секција треба да најдеш достапна фудбалска обложувачка опција и нејзиното објаснување.

1 × 2 – 1 × 2 овозможува обложување на една од трите можности на еден натпревар. 1 значи дека тимот кој е именуван прв најчесто домашниот тим, × значи дека играта ќе заврши нерешено; 2 значи дека тимот кој е именуван втор најчесто гостинскиот тим.
Точен Резултат – Точен Резултат облозите се прават на финалнипот резултат на крајот на натпреварот.
Вкупно Голови – Вкупно Голови типот се прави на вкупната сума на голови дадени во еден натпревар.
Half-time/Full-time (HT.FT) – На ваков тип се мисли на обложување во двете полувремиња (дополнителното време не се брои). H значи дека првиот тим најчесто домашниот тим; D значи дека ке биде нерешено и А значи дека ке биде вториот тим најчесто тој што е на гости. За пример AH значи дека вториот тим ке води во првото полувреме , но првиот тим (домашниот) ќе води во второто полувреме.
Прв Гол/Последен Гол – Прв дава гол/Последен дава гол облози се прават на тоа кој тим прв ке даде гол, а кој тим ке даде последен гол во дадем натпревар. HF иницира дека првоименуваниот тим (домашниот) дава прв гол, додека пак HL значи дека првиот тим дава последен гол. Според тоа AF значи дека вториот тим го дава првиот гол, а AL значи дека вториот тим дава гол последен. NG значи дека никој не дава гол.
Which Team to Kick-Off – Кој тим ќе започне прв во играта.
Домашен тим Вкупно vs. Гостински Тим Вкупно – Овие облози се на тотален број на голови на домашниот тим против тоталниот број на голови постигнати од противничкиот тим во еден натпревар во лигата натпревари во еден ден.
Single Team Over/Under - Постигнати голови од страна на еден тим во одреден натпревар. Во случај да конечниот резултат ја поминува дозволената линија, тогаш победничкиот резултат е поголем, а ако тоталниот е помал тогаш победник е тој со помал број голови.
Корнери
► Број на Корнери - Хендикеп – Обложување на тим што ќе има поголем број корнери во еден натпревар вклучувајќи и хендикеп.
► Број на Корнери - Over/Under - Обложување на број на корнери направени од двата тима во еден меч. Ако тоталниот ја надминува О/U линијата победник е Over, ако тоталниот е помал тогаш победник е Under.
► Прв Корнер – Облози направени на тим што ќе го добие првиот корнер во натпреварот.
► Последен Корнер – Обложување на тим што ќе го има последниот корнер во еден натпревар.
Вкупно Картони – Облог направен на тотална бројка на картони примени во еден тим. Жолт картон се брои како еден поен, додека пак црвениот картон се брои како два поена. Максималниот број на поени што играч може да добие во еден натпревар е три.
► Број на Вкупно Картони- Хендикеп – Обложување на кој тим ќе добие највеќе картони во еден натпревар, инклузивно и хендикеп.
► Број на Вкупно Картони – Over/Under – Обложување на вкупна бројка на картони примени во двата тима во еден натпревар. Ако вкупната поминува над O/U линијата тогаш победник е Over, ако е помалку од таа линија победник е Under.
► Прв Картон – Кој тим прв ќе добие картон (жолт или црвен) во еден натпревар.
► Последен Картон– Кој тим ќе добие (црвен или жолт) картон последен во еден натпревар.
Офсајд
► Број на Офсајди – Handicap – Кој тим ќе направи највеќе офсајди во еден натпревар.
► Over/Under – Обложување на конечен број на офсајди во еден натпревар.
► Прв Offside – Првиот тим што ќе направи офсајд на еден натпревар.
► Последен Offside – Тимот последен што ќе направи офсајд во еден натпревар.
Замени
► Број на Замени – Handicap – Кој тим ќе направи највеќе замени во еден натпревар.
► Број на Замени– Over/Under – Конечен број на замени во на еден натпревар.
► Прва Замена – Обложување на тим што ќе направи замена прв.
► Последен прави Замена – Кој ќе направи замена последен.
Чиста Сметка – Тимот што ќе направи чиста сметка на еден натпревар (не сметаме на гол).
Пенали – Се обложуваме на даден пенал во еден меч.

Пенали – Се обложуваме на даден пенал во еден меч.
Шутирање Пенали-outs – Се обложуваме на тимот што ќе победи во шутирање на пенали. Во хендикеп обложувањето се вклучени сите пенали направени во шутирањето, вклучувајќи и ненадејна смрт. Во over/under обложувањето резултатот вклучува право на 10 пенали во шутирањето и ненадејна смрт е исклучено.

Лига на Фантазиите – Обложување на пар на тимови од различни натпревари.
15-Минути Over/Under (OU) – Обложување на вкупен број на поени (голови, корнери, игри, картони и др.) на крај0т на секој 15 минути на зададен натпревар.
Слободно Шутирање – Обложување на директни слободни и индиректни слободни шутирања.
► Број на Слободни Шутирања – Handicap – Кој тим ќе направи највеќе слободни шутирања на еден натпревар вклучувајчи и хендикеп.
► Број на Слободни Шутирања – Over/Under – Обложување на конечен број на слободни шутирања земен од двата тима во еден натпревар.
► Прво Слободно Шутирање – Обложување на кој тим ќе направи прв слободен удар во еден натпревар.
► Последно Слободно Шутирање – Обложување на кој тим ќе шутира слободен удар последен во еден натпревар.
Гол Удари
► Број на Гол Удари – Handicap – Обложување на кој тим ќе направи повеќе гол удари во еден натпревар вклучувајќи и хендикеп.
► Број на Гол Удари – Over/Under – Конечна бројка на гол удари направен од двата тима во еден натпревар.
► Прв Гол Удар – Кој тим ќе направи гол удар прв во еден натпревар.
► Последен Гол Удар – Обложување на кој тим ќе направи последен гол удар во еден натпревар.
Фрлања
► Број на Фрлања – Handicap – Обложување на кој тим ќе направи највеќе фрлања во текот на еден натпревар.
► Број на Фрлања – Over/Under – Обложување на вкупниот број на фрлања на двата тима во еден натпревар.
► Прво Фрлање – Обложување на кој тим прв ќе направи фрлање во еден на еден натпревар.
► Последно Фрлање – Обложување на кој тим ќе го направи последното фрлање во даден натпревар.
10 минути Over/Under (OU) - Обложување кое се прави според тоталниот број на поени (голови, корни, игри, картони итн.) на крајот на секој 10 минути на еден натпревар.
Нјдобар Играч Голови
► Најдобар Играч Голови - Outright
► Players Head to Head Tournament Top Goal Scorer
► Players Head to Head Match Top Goal Scorer
Време на повреди по завршетокот на 2 рото полувреме – Започнува од нема до 6+ минути.
Дупла Шанса
1 or × – ако е победник домашниот тим или е нерешено, двете опции се добитни.
× or 2 – нерешено или победува гостинскиот тим, двете опции се добитни.
1 or 2 – или домашниот тим ќе победи или гостинскиот, двете опции се добитни.
Нерешено нема облог – Обложување на тимот кој ќе победи во натпреварот нерешен резултат облогот се враќа.
Двата/Еден/Ниеден да Поентира – Обложување на двата тима /еден или ниеден тим нема да поентира.
TO WIN TO NIL – Обложување на тимот кој победува во натпреварот без давање на гол во продолжение, вклучувајќи дополнително време и пенали.
TO WIN EITHER HALF – Обложување на тимот кој ќе поентира повеќе голови од нивниот противник во едно од двете полувремиња.
TO WIN BOTH HALVES - Обложување на тимот кој ќе поентира повеќе голови од нивниот противник во двете полувремиња.
Највисоко Рангиран Тим