VPN – Повеќе Нема Коцкарски Ограничувања

За што се работи?

отворете го светотИграчи од секаде низ светот се фрустрирани поради постојаните коцкарски ограничувања во сопствените земји . Во некои нации обложувањето е табу, додека пак други подрачја не се доволно стабилни за да ги привлечат водечките компании за обложуање. Само неколку работи се по досадни од тоа да сакаш да ги користиш услугите на доверлив сервис за обложување,само кога би видел дека неговиот вебсајт е блокиран во вашата земја. Сепак, има светло на крајот од тунелот за оние обложувачи кои посакуваат да би живееле во Велика Британија.

Едноставна компјутерска програма може да ги заобиколи сите ограничувања и да ве впушти во акција, без да прекршувате некои правила. Ниту е злонамерен, ниту е скап; всушност, можеби веќе сте запознаени со него. Зборуваме за VPN (Virtual Private Network) и како тој може да ви даде слобода да го користите омилениот обложувачки сервис од каде било во светот. За оние кои не знаат што VPN е, тука имате објанување со лаички термини:

Како VPN работи?

VPN е Virtual Private Network која се создава помеѓу вашиот компјутер и некој друг компјутер . Обично вашиот компјутер се конектира директно на интернет и сите податоци кои ги праќате до различни сајтови лесно можат да се следат назад до вашиот компјутер преку вашата IP адреса. VPN ве поврзува до компјутерски сервер некаде во светот, па дури потоа на World Wide Web. Целиот сообраќај помеѓу вашиот компјутер и VPN серверот е скриен и шифриран.
virtual private network
Веднаш штом се поврзете, сите ваши движења на интернетот ќе делуваат како да доаѓаат од VPN локацијата, така што ќе можете да користите стотици IP адреси од секој континент, правејќи го вашиот вистински идентитет анонимен. На пример, можете да се логирате на букмејкер чиј сајт не е достапен во вашата земја на престој со користење на VPN и криејќи ја вашата вистинска IP адреса. Едноставно пребарување на Google ќе ви даде десетици VPN сервиси, но не сите се целосно сигурни и доверливи. Некои нудат IP адреси кои се на црните листи, други пак имаат проблем со брзината на интернет.

Препорачани VPNи – StrongVPN и IVACY

Ако сакате да сурфате анонимно и да го заштитите идентитетот ви предлагаме две премиум VPN компании: IVACY и StrongVPN. Двата нудат VPN сметки со многу карактеристики скроени да им одговараат на сите потреби на обложувачите. Со IVACY имате придобивка од сервери со голема брзина во 48 земји, неограничен опсег и шифриран интернет сообраќај. Лесниот за употреба софтвер сам се погрижува за целиот процес на инсталација. Се што треба да направите е да ги изгледате видео упатствата на веб страната на IVACY и следете ги иструкциите за исталирање.Но, има уште; целосната VPN доаѓа со Smart DNS сервис, кој инаку би ве чинел додатни $4.95 месечно. Smart DNS се разликува од VPN во тоа што вашиот сообраќај не е целосно насочен кон далечинската мрежа, туку само сообраќајот потребен за воспоставување на вашата географска локација е пренасочен. Со Smart DNS имате поголеми интернет брзини и можост да гледате HD преноси во живо . Отворете IVACY корисничка сметка сега и искористете ги СИТЕ придобивки!

Нашиот втор VPN провајдер е на пазарот уште од 1995. StrongVPN.com ви го нуди целосниот VPN пакет и сервис за корисниците со пет ѕвездички. Тука се само неколку од причините да го одберете StrongVPN: Американски и Европски IP адреси насекаде, брза конекција и без грижи за опсегот, сигурност за најактивните сурфери и деблокирање на прекуокенски веб страни. Само со мала наплата , можете да ги елиминирате коцкарските ограничувања засекогаш. Но најдоброто нешто во врска со VPN е тоа дека истото отвора многу можности различни од коцкањето. Ќе можете да гледате видеа кои биле ограничени во вашата земја; да спуштате музика и да имате пристап кон едукативни извори од кое било место на Земјата.

како vpn работи