Skrill

MoneybookersНие од срце ви го препорачуваме Skrill (Moneybookers) како најдобра опција за плаќање од голем број на причини. Најважните причини се тоа што е најбрза и најефтина опцијаза трансфер на пари онлајн.

Со користење на Skrill добивате врви услуги и заштита на податоци со користење на највисоките стандарди за енкрипција (VeriSign SLL страна која издава дигитални сертификати and афторизирано од страна на Financial Services Authority of the United Kingdom под регулатива на Electronic Money Regulations 2011 за работа со електронски пари) и константно унапедување на системот со најновите функции. Вашите пари и лични податоци се секогаш заштитени.

Веб сајтот е достапен 12 јазици: Англиски, Германски, Француски, Шпански, Италијански, Полски, Грчки, Романски, Руски, Турски, Кинески и Чешки.

Отворањето Skrill (Moneybookers) сметка е премногу едноставно.

Префрлање пари на Skrill

Префрлањето пари на Вашата Skrill сметка може да биде на многу начини:

 • моментален банкарски онлајн трансфер (предмет на 0% до 0.90% провизија зависно од вашата банка)
 • регуларни банкарски трансфери (без провизија, потребни се 2-5 дена да се процесираат)
 • кредитни картички (1.90% провизија)
  • Visa
  • MasterCard
  • Diners
  • American Express
  • JCB
  • Delta / Visa Debit
  • Visa Electron
  • Верификација на Сметка и Лимит

Транскакцискиот лимит исто како и лимитот за повлекување се индивидуални за секој потрошувач во зависност од земјата во која престојува и бројот на методи за верификација. Првично може да имате пристап до € 32,000, а таа сума може да се зголеми со аплицирање за Skrill VIP Program.

Можете да го покачите вашиот Skrill лимит со верифицирање на:

 • вашата банкарска сметка
 • вашата адреса
 • вашата кредитна/дебитна картичка

По верифицирање на наведеното вашиот лимит ќе биде зголемен за стотина или илјадици долари. Некои потрушувачи можат да го зголемат нивниот лимит дополнително со аплицирање за VIP Program понудена од Skrill.

Skrill

Провизии

Депозирање пари на вашата Skrill сметка е премет на 0% до 0.90% провизијапреку банкарски трансфер и 1.90% преку кредитна картичка. VIP потрошувачите може да уплаќаат пари без никакви трошоци, провизија.

Трошоците за повлекување средства се $2.38 со банкарски трансфер и Visa, додека чсо чекови има $4.63 провизија.
Провизијата за префрлање средства до друга Skrill сметка е 1%, што е најниска провизија во споредба со останатите eWallets (на пример истат провизија кај PayPal започнува од 3.4%). Не постојат месечни провизии за услугата за корисници кои што се логирале и направиле трансакција во период од 18 месеци.

Валути

Skrill работи со импресионирачка бројка на валути кои вклучуваат:

Australian dollar, Bahrain-Dinar, Bulgarian lev, British pound, Canadian dollar, Croatian Kuna, Czech koruna, Danish krone, Estonian kroon, Euro, Hong Kong dollar, Hungarian forint, Indian Rupee, Israeli shekel, Iceland Krona, Japanese yen, Jordanian Dinar, Kuwaiti dinar, Lithuanian litas, Latvian lats, Malaysian ringgit, Moroccan dirham, New Taiwan dollar, New Zealand dollar, Norwegian krone, Polish zloty, Omani rial, Romanian leu, Saudi riyal, Singapore dollar, Slovak koruna, South African rand, South Korean won, Swedish krona, Swiss franc, Thai baht, Tunisian Dinar, new Turkish lira, UAE-Dirham and US dollar.

VIP програма

Покрај другите услуги Skrill нуди VIP програма за која може да аплицирате ако правите месечен трансфер од €5,000. Секое наредно повисоко ниво кое ќе го достигнете ви нуди можност за бесплатно уплаќање и исплаќање на пари, персонален VIP асистент, приоритет во уплаќање, 24/7 VIP подршка, ексклузивни промоции и парични награди, како и поголем лимит. За да се придружите на програмата пратете меил на vip@skrill.com.

Ограничувања

На жал поради легални причини Skrill е недостапен за корисници од Авганистан, Куба. Иран, Нигерија, Северна Кореа, Северен Судан, Сомалија, Јужен Судан, Мјанмар, Сирија и Јемен.